Hem Program Tävlingar Medlemsblad Klubbstugan Historik Kontakt Logotyper Länkar
Vasaloppet
Vasaloppet har förändrats mycket från förr med djup lössnö och breda träskidor mot dagens hårdpreparerade spår och lätta plastskidor. När MFK debuterade 1965 var det fortfarande träskidor även om modellen hade förändrats något. Spårpatruller i form av utkommenderad militär packade spåren. Nu är det maskinell utrustning med helt annan kapacitet.

Håkan Troedsson och Evert Söderström var de två första som vågade sig på det vådliga äventyret. Tyvärr drabbades Evert av "asiaten" avresedagen med 40° feber, så Håkan blev ensam vid debuten. När väl isen var bruten ökade snabbt skaran MFK:are och skidsektionen blev en expanderande och stark sektion inom klubben.

De första åren var förläggningen skolan i Vörderås, men snart fann vi att Evertsberg var idealiskt ur flera aspekter. Högt beläget med säker snötillgång för träning. Vasaloppsspåret utanför knuten och inte minst viktigt vänliga människor som ställde upp med både mat och husrum.

Klubben har genom åren varit representerad av väldigt många olika åkare. Till och med 2002 är de mesta åkarna i Vasaloppet och Öppet Spår:
Antal
Ingvar Carlsson32
Ulf Selin25
Håkan Troedsson24
Yngve Winholt24
Håkan Linde23
Åke Nilsson21
Martin Landahl20

Copyright © 2005- Malmö Frisksportklubb